1
Yaratıcı düşünce alışkanlığı ile estetik, teknik, işlevsel ve bağlama uygun mimari ürünler tasarlayabilme becerisi ile yeni ve özgün çözümler geliştirir.
2
Araştırma, bilgi toplama, analiz edebilme, değerlendirebilme, örneklerden yararlanma ve aralarında ilişki kurma becerisi ile yaşam boyu öğrenme pratiği edinir.
3
Eleştirel düşünme ve yorumlama becerisi kazanır; kuramsal ve kavramsal bağlamda sorgulamalar yaparak, farklı görüşleri değerlendirir.
4
Çalışmalarını yazılı, sözlü, görsel, çizim ve grafik anlatım tekniklerini kullanarak geleneksel ve çağdaş yöntemler ile sunar.
5
Çağdaş bilişim ve iletişim teknolojilerini mimarlık uygulamalarında kullanır
6
Sanatsal ve mimari ürünler arasındaki ilişkileri ve etkileşimleri anlar.
7
Yerel ve dünya mimarlığını, farklı coğrafyalardaki mekansal ürünleri tanır, bu mimarlık ürünlerini tarihsel, kültürel ve sosyal ilişkiler bağlamında kavrar.
8
Tarihi çevre ve yapıların korunması ve sürdürülebilirliği bilincine sahip olur; kültürel miras kavramı, koruma kuramları ve yöntemlerini anlayarak uygulamalarında kullanır.
9
Kentsel tasarım, planlama ve peyzaj alanlarında doğal, fiziksel, kültürel, ekonomik, toplumsal özellikler ile ilgili bilgi ve beceri sahibi olur.
10
Yapım sistemlerini, yapı elemanları, malzemeleri ve taşıyıcı sistem davranışlarını tek tek ve bir bütün olarak anlayarak bu teknik bilgileri kullanabilme becerisi kazanır.
11
Fiziksel çevre denetimi ve servis sistemleri tasarımının temel ilkelerini anlar; uygun araçlarla performans değerlendirmelerini yapma ve bu bilgileri kullanma becerisi kazanır.
12
Yaşam güvenliği ile fiziksel ve psikolojik çevre kalitesi oluşturmadaki sorumluluğuna ilişkin teknik bilgileri edinir; ergonomi ve evrensel tasarım ilkelerini anlar.
13
Sürdürülebilirlik kavramını anlar, kuramsal ve tasarım çalışmalarını bu yaklaşımla gerçekleştirir.
14
Disiplinlerarası ilişkiyi anlar, mimarlık üretimi için diğer disiplinlerden yararlanabilme ve işbirliği yapabilme becerisi kazanır.
15
Bina yapım maliyetine ilişkin temel etkenleri anlar; bütçeyi ilgili yasa, yönetmelik ve tasarım ölçütlerine göre değerlendirme becerisi edinir.
16
Mimarlık mesleğinin kamu yararını gözetme, tarihsel, kültürel ve doğal kaynaklara karşı saygılı olma konularındaki toplumsal sorumluluğunu anlar; mesleki uygulamalarda ve araştırmalarda etik kurallara uygun hareket eder.
17
Mimarlığı ve meslek pratiğini etkileyen haklar, standartlar, yasa ve yönetmelikler hakkında bilgi sahibi olur.