1
Gastronomi ve Mutfak sanatları alanında edindiği bilgileri uygular.
2
Gastronomi ile ilgili uluslararası iş sağlığı ve gıda güvenliği mevzuatını bilir ve uygular.
3
Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına ilişkin teknolojik araçları ve mutfak ekipmanlarını etkin bir şekilde kullanabilmeyi öğrenir.
4
En az bir yabancı dili Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki literatürü takip edebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek düzeyde bilir.
5
Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında belli konularda strateji ve uygulama planları geliştirir ve elde ettiği sonuçları değerlendirir. Görev aldığı alanlara ilişkin amaç ve hedefleri belirler.
6
Takım çalışmasına yatkın, iletişim kurabilen, liderlik özelliklerine sahip bireyler olarak yetişir.
7
Mutfak ekipmanlarının özelliklerini ve kullanımlarını öğrenir ve uygular.
8
Gastronomide gıda hijyeni ve sanitasyon kurallarını öğrenir ve uygular.
9
Menü planlama, yiyecek içecek maliyet kontrolu, muhasebe ve pazarlama ilkelerini konularında donanımlı olurlar.
10
Satın alma aşamasından, yiyecek içecek üretimi ile ilgili tüm süreçleri bilgi sahibi olur.
11
Gıdaların özellikleri ve besin değerleri hakkında bilgi sahibi olur.
12
Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında gerek duyulan sanatsal bilgi ve becerileri profesyonel bir şekilde uygular.
13
Türk ve Dünya mutfağı hakkında bilgi sahibi olur ve edindiği bilgileri uygular.
14
Sofra düzenleme ve servis teknikleri hakkında bilgi sahibi olur ve edindiği bilgileri uygular.
15
Pişirme tekniklerini ve yöntemlerini öğrenir ve uygular.