1
|
Gastronomi ve Mutfak sanatları alanında edindiği bilgileri uygular.
|
2
|
Gastronomi ile ilgili uluslararası iş sağlığı ve gıda güvenliği mevzuatını bilir ve uygular.
|
3
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına ilişkin teknolojik araçları ve mutfak ekipmanlarını etkin bir şekilde kullanabilmeyi öğrenir.
|
4
|
En az bir yabancı dili Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanındaki literatürü takip edebilecek ve meslektaşları ile iletişim kurabilecek düzeyde bilir.
|
5
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında belli konularda strateji ve uygulama planları geliştirir ve elde ettiği sonuçları değerlendirir. Görev aldığı alanlara ilişkin amaç ve hedefleri belirler.
|
6
|
Takım çalışmasına yatkın, iletişim kurabilen, liderlik özelliklerine sahip bireyler olarak yetişir.
|
7
|
Mutfak ekipmanlarının özelliklerini ve kullanımlarını öğrenir ve uygular.
|
8
|
Gastronomide gıda hijyeni ve sanitasyon kurallarını öğrenir ve uygular.
|
9
|
Menü planlama, yiyecek içecek maliyet kontrolu, muhasebe ve pazarlama ilkelerini konularında donanımlı olurlar.
|
10
|
Satın alma aşamasından, yiyecek içecek üretimi ile ilgili tüm süreçleri bilgi sahibi olur.
|
11
|
Gıdaların özellikleri ve besin değerleri hakkında bilgi sahibi olur.
|
12
|
Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanında gerek duyulan sanatsal bilgi ve becerileri profesyonel bir şekilde uygular.
|
13
|
Türk ve Dünya mutfağı hakkında bilgi sahibi olur ve edindiği bilgileri uygular.
|
14
|
Sofra düzenleme ve servis teknikleri hakkında bilgi sahibi olur ve edindiği bilgileri uygular.
|
15
|
Pişirme tekniklerini ve yöntemlerini öğrenir ve uygular.
|
|
|