1
Teknoloji ve fikri mülkiyet hukuku alanında ve alt disiplinlerinde edindiği bilgileri uzmanlık düzeyinde kullanabilecek seviyeye gelir.
2
Teknolojinin fikri ve sınai mülkiyet hukukunu şekillendirdiği alanlarda kuram ve uygulamayı, uzmanlık düzeyindeki bilgilerini sistematik şekilde kullanarak değerlendirir.
3
Özel hukuk alanında mevcut bir kavram ya da kurumu teknoloji hukuku perspektifinden yeni bir yaklaşım ya da yöntemle bilimsel olarak araştırır ve özgün bir değerlendirme yapar.
4
Alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar yazılımı ile birlikte bilişim ve iletişim teknolojilerini kullanır.
5
Bir yabancı dili etkin bir şekilde kullanarak hukuk alanındaki gelişmeleri takip eder ve meslektaşları ile iletişim kurar.
6
Uluslararası özellik taşıyan hukuki sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla yabancı dilini kullandığı özgün çalışmalar ortaya koyar
7
Teknoloji ve fikri mülkiyet alanındaki ulusal ve uluslararası gelişmeleri yakından takip eder ve bu gelişmeleri uzmanlık düzeyindeki bilgileri ile yorumlar.
8
Teknoloji ve fikri mülkiyet hukuku alanında bilime katkı sağlayan özgün monografik tez yazabilme konusunda yetkinlik kazanır.
9
Teknoloji ve fikri mülkiyet hukuku alanındaki özgün çalışmaları sayesinde uzman hukukçu kimliğine sahip olur ve bu alanda toplumsal hukuki farkındalığı arttırır.
10
Özel hukuk alanında ortaya çıkan yeni sorunları disiplinlerarası bakış açısından yararlanarak yaratıcı şekilde çözümler.
11
Hukukçu olmanın gerektirdiği dürüstlük, adalet ve etik anlayışını geliştirerek çevresine örnek olur.