1
İletişim alanında interdisipliner yaklaşım çerçevesinde akademik, kültürel, sanatsal ve teknik bilgi birikimine ve uygulama becerisine sahip olur.
2
Medyanın ve bilgi üretmenin önemini kavrayıp ortaya çıkan ürünlerin toplumsal gücünün farkına varır; çalışacağı mecranın izleyici / dinleyici / kullanıcı yapısı ve üretim hedeflerine ilişkin bilgi ve fikir sahibi olur.
3
Medya üretim süreçlerine staj ve ders kapsamında gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde iş hayatındaki uygulamalar hakkında girişimci ve yenilikçi yaklaşım bilinciyle davranma becerisine sahip olur.
4
Medya endüstrisini oluşturan teknolojik araçlar ve süreçler hakkında bilgi sahibi olup güncel bilgisayar yazılımları ve teknolojik bilgileri kullanır.
5
Çalışacağı mecranın izleyici / dinleyici / kullanıcı yapısı ve üretim hedeflerine ilişkin bilgi ve fikir sahibi olur.
6
Görsel ve işitsel medyanın üretim süreçlerindeki temel unsurları ve aşamaları hakkında bilgi sahibi olup bu süreçleri kuramsal bir çerçevede eleştirel bakış açısıyla değerlendirir.
7
Bilgi birikimine ve estetik anlayışa dayalı her tür görsel işitsel içeriği (kısa film, belgesel, reklam, jenerik) tasarlayıp üretir.
8
İçerik üreteceği konuya dair yaratıcı ve eleştirel yaklaşım geliştirip alanına özgü araştırma, planlama ve ürüne dönüştürme becerisine sahip olur.
9
Sosyal bilimler ve iletişim çalışmaları alanındaki gelişmeleri, yeni yaklaşım ve araştırmaları Türkçe ve en az bir yabancı dilde olmak üzere takip eder ve kendisini sözlü ve yazılı olarak ifade eder.
10
Görsel işitsel medya ürünlerinin üretim sürecine ve sonucuna etik ve bağımsız bir yaklaşım sunar.
11
Alanla ilgili mesleki çalışmalarının, insan hakları, kültürel çeşitlilik, çevre sorunları, kamu yararı ve kamu hizmeti gibi evrensel ve toplumsal bıoyuttaki etkileri konusunda duyarlılık gösterir.
12
Çalışmaların tüm üretim sürecinde ekip çalışmasına ve işbirliğine açık bir tutum geliştirir.
13
Sektör ve sivil toplum kuruluşlarını etkin paydaşlar olarak tanımlayarak uygulamaya yönelik medya projeleri geliştirir.
14
Alanıyla ilgili ulusal ve uluslararası mevzuatı, sosyal hak ve yükümlülüklerini bilir ve uygulama becerisine sahip olur.
15
Alanıyla ilgili gelişmeleri takip ederek sürekli kendini geliştirip olası sorunlar karşısında çözüm önerileri üretebilir.