1
Felsefe ya da felsefe dışı alandaki lisans düzeyi yeterliliklerine dayalı bilgilerini disiplinlerarası etkileşimi kavrayarak, felsefe alanında uzmanlık düzeyinde geliştirebilme ve derinleştirebilme.
2
Felsefe alanında edindiği kuramsal ve uygulamalı bilgileri, disiplinlerarası bir anlayış çerçevesinde farklı alanlardan gelen bilgilerle bütünleştirip yorumlayarak etkin kaynak kullanımı bilinciyle yeni bilgiler oluşturabilme.
3
Karşılaşılan sorunlara felsefe alanının araştırma yöntemleri eşliğinde çözümler üretebilme.
4
Felsefe alanıyla ilgili çalışmalarını uzmanlık seviyesinde geliştirerek çözüm üretebilme noktasında bağımsız çalışabilme özelliğini ve liderlik sorumluğunu kazanma.
5
Felsefe alanında edindiği uzmanlık bilgisi ve becerileriyle eleştirel yaklaşımı benimseyerek öğrenme sürecini sorumluluk bilinciyle yönlendirebilme.
6
Felsefe uzmanlık alanındaki çalışmalarında alana özgü yetkinliğini oluşturan bilgileri değerlendirirken toplumsal, bilimsel, kültürel ve etik değerleri gözetir ve bu alanlardaki duyarlılığın geliştirilmesi için uzmanlık bilgisini kullanabilme.
7
Felsefe alanındaki çalışmaları güncel gelişmeler bağlamında nitel verilerle destekleyerek edindiği bilgileri gerek alanındaki gerekse alanı dışındaki gruplara, yazılı, sözlü, görsel biçimlerde sistemli olarak aktarabilme.
8
Felsefe alanında kazanacağı uzmanlık bilgisi ve becerilerine dayalı olarak sosyal ilişkilerin değerlendirilmesini, gerektiğindeyse yönlendirilmesini sağlayabilme.
9
Felsefe alanındaki uzmanlık bilgisini eğitim, öğretim ve topluma hizmet alanlarında kullanabilme.